Glosar termeni

CNMI
Congresul National de Medicina Interna

MBD
Conferinta Nationala Medicina Bazata pe Dovezi

ZMI
Simpozionul Ziua Medicului Internist
PreviousNext


CURSURI ONLINE


 

Cursuri Online

Afectarea cardiovasculara si pacientul varstnic

-curs online-
Data de inceput:15 Dec 2017

Prezentare

Cursul abordează tematici de interes precum: 

 • aspecte fiziopatologice ale pacientului vârstnic
 • hta la vârstnic
 • vârsta și afectarea renală
 • fibrilația atrială și vârstnicul

Este structurat pe 4 secțiuni și este echivalent unui număr de 18 ore de studiu. Cursul se finalizează prin susținearea unui test-grilă și a unor studii de caz.

Obiective

 • Actualizarea informațiilor medicale conform ultimelor ghiduri clinice de specialitate astfel încât cunoștințele dobândite să ofere acestor medici posibilitatea de a-și trata pacienții cât mai eficient.
 • Fiind curs online se oferă posibilitatea unui număr mai mare de medici de a participa, deoarece aceștia nu sunt condiționați de o anumită perioadă de timp (zi sau ore) față de cursurile obișnuite
 • Înțelegerea și folosirea , în practica medicală, a informațiilor medicale de actualitate, aplicând fiecărui pacient investigațiile și tratamentul necesar.
 • Mai strânsă legătura pacient-medic

Public țintă

Cursul se adresează medicilor interniști, medicilor de medicină generală, medicilor de familie precum și altor specialități medicale interesate de acest subiect.

Preț: 250 lei 200 lei

Ce primiți

Acest curs este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 18 credite EMC.

Minerva Muraru

Minerva Muraru

Dna. Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru, medic primar Medicină Internă şi Cardiologie, Doctor în Ştiinţe Medicale  are o vastă experienţă şi renume în specialitatea cardiologie şi medicină internă.

Dna. Prof. Univ. Dr. Muraru a participat la numeroase congrese şi conferinţe naţionale şi internaţionale, dintre care amintim activitatea după anul 2006: 62 prezentări orale la conferinţele din ţară, 44 postere la diverse manifestări europene şi internaţionale, precum şi 14 publicaţii în literatura de specialitate.

În calitate de cadru universitar, Dna. Prof. Univ. Dr. Minerva Muraru contribuie la formarea a sute de studenţi şi medici rezidenţi  susţinând cursurile de „Semiologie Medicală”, „Urgenţe Medicale”, „Imagistică Medicală”, „Cardiologie”, „Hematologie”, „Urgenţe hipertensive” etc.

Inregistrare

Boala cardiacă ischemică stabilă și sindroamele coronariene acute - date actuale

-curs online-
Data de inceput:20 Ian 2017

Prezentare

Cursul abordează teme de interes aducând informații medicale de ultimă oră. Secțiunile cursului sunt:

 • Ateroscleroza coronariană
 • Boala cardiacă ischemică stabilă
 • Sindroame coronariene acute cu supradenivelare de segment ST
 • Sindroame coronariene acute fără supradenivelare de segment ST

Cursul este echivalent unui număr de 18 ore de studiu. Cursul se finalizează prin susținearea unui test-grilă și a unor studii de caz.

 

Acest curs este disponibil din 20 ianuarie 2018.

Obiective

 • Însuşirea noilor achiziţii stiintifice în domeniul bolii cardiace ischemice stabile şi a sindroamelor coronariene acute.
 • Integrarea acestor achiziţii ştiinţifice în ghidurile actuale de management a bolii coronariene stabile şi a sindroamelor coronariene acue cu şi fără supradenivelare de segment ST.
 • Optimizarea eficienţei activităţii medicilor, în prevenirea, diagnosticul, evaluarea prognostică şi tratamentul diverselor forme ale bolii coronariene cu scopul reducerii morbidotăţii, mortalităţii şi a creşterii calităţii vieţii pacienţilor.
 • Creşterea aderenţei populaţiei la măsurile de prevenţie primară a bolii coronariene, şi a aderenţei pacienţilor la programul de tratament.
 • Identisicarea şi oferta unor date logistice necesare optimizării terapiei sindroamelor coronariene acute.

Public țintă

Medici medicina de familie, medici medicina interna, medici cardiologi, nefrologi, neurologi, geriatri, medici de medicină de urgență.

Preț: 250 lei 200 lei

Ce primiți

Acest curs este creditat de către Colegiul Medicilor din România cu 18 credite EMC.

Mariana Rădoi

Mariana Rădoi

Doamna Profesor Universitar Doctor Mariana Rădoi este Medic Primar, Doctor în Medicină, Profesor Universitar, cu o bogată experienţă şi renume în specialitatea cardiologie şi medicină internă

Inregistrare