Ghidul SRMI

Fiecare rezident participant la Scoala de Vara va trebui sa prezinte un caz clinic. Titlul prezentarii va trebui trimis impreuna cu aplicatia de inscriere si nu va contine indicii cu privire la diagnosticul final al cazului prezentat. Va rugam sa respectati urmatoarele cerinte:

1. Fiecare rezident va avea la dispozitie maximum 15 minute, din care 10-12 minute pentru prezentare, iar restul timpului pentru discutii.
2. Prezentarea va contine maximum12 slide-uri.
3. Prezentarea va incepe cu o introducere scurta (1-2 slide-uri) despre modalitatea de debut a bolii si starea pacientului la internare. Incercati sa subliniati elementele cheie si sa creionati o strategie de rezolvare a cazului impreuna cu colegii rezidenti participanti.
4. Identificati ipoteza principala de diagnostic cerand sugestii colegilor rezidenti.
5. Continuati cu elementele de diagnostic pozitiv.
6. Enuntati elementele cheie in evolutia cazului si principiile de tratament pentru cazul in speta. Retineti ca nu veti avea timp pentru o detaliere a teoriei legata de patologia prezentata.
7. Sintetizati aspectele instructive ale cazului in maximum 2 slide-uri la sfarsitul prezentarii.
8. Evitati utilizarea denumirilor comerciale ale medicamentelor amintite in prezentarea dumneavoastra. Pentru analizele de laborator incluse in prezentare, oferiti si valorile de referinta la care va raportati, de exemplu: TSH 1.83mU/L (0.35-5.00)
9. Pentru a evita orice neplaceri tehnice care ar putea impieta prezentarea, incercati sa excludeti imaginile in miscare (ex ecocardiografice) din prezentare. Folositi fisiere separate pentru imaginile in miscare pe care doriti sa le utilizati in prezentare.
10. Excludeti din prezentare orice element de identificare a pacientului (blurati numele pe ECG, CT, buletine de analize).
11. Enuntati diagnosticul la finalul prezentarii.